Almás-diós lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 50 g dió
  • 50 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 közepes alma
  • tortabevonó a tetejére

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a diót, valamint a reszelt citromhéjat is.

Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön (160 fok) aranyszínűre sütjük. (Tűpróba!)

Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta. Kihűlés után szeletelhetjük.