Almás csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 9 dkg cukor
- 1,2 dl tej
- 2 közepes nagyságú alma
- fél tábla fehér csoki
- 1 cs vaníliás cukor
- kis citrom vagy rum aroma ízlés szerint
Elkészítése:
190 °C-on melegítsük elő a sütőt. Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit.
Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot.
Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az almát és a tejet. Elég ragadós tésztát fogunk kapni.
A tepsire kanalazzunk 8, jól elkülönített kupacot és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színe lesz
Ekkor tapintásra még rugalmas a keksz. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »