Almás csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 9 dkg cukor
- 1,2 dl tej
- 2 közepes nagyságú alma
- fél tábla fehér csoki
- 1 cs vaníliás cukor
- kis citrom vagy rum aroma ízlés szerint
Elkészítése:
190 °C-on melegítsük elő a sütőt. Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit.
Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot.
Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az almát és a tejet. Elég ragadós tésztát fogunk kapni.
A tepsire kanalazzunk 8, jól elkülönített kupacot és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színe lesz
Ekkor tapintásra még rugalmas a keksz. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »