Almás csokis keksz recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 9 dkg cukor
- 1,2 dl tej
- 2 közepes nagyságú alma
- fél tábla fehér csoki
- 1 cs vaníliás cukor
- kis citrom vagy rum aroma ízlés szerint
Elkészítése:
190 °C-on melegítsük elő a sütőt. Vékonyan vajazzunk ki egy nagy tepsit.
Szitáljuk egy edénybe a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Kézzel morzsoljuk hozzá a vajat, majd keverjük hozzá a cukrot.
Adjuk hozzá a csokitörmeléket, az almát és a tejet. Elég ragadós tésztát fogunk kapni.
A tepsire kanalazzunk 8, jól elkülönített kupacot és 20 percig süssük, míg szép aranybarna színe lesz
Ekkor tapintásra még rugalmas a keksz. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsin.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »