Almás csokis csoda recept

Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 26 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 40 dkg alma
- őrölt fahéj
- pici szegfűszeg
- reszelt citromhéj
- 1 tábla csoki
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, kockákra vágjuk, lábosba rakjuk, megszórjuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, és addig melegítjük míg el nem fövi a levét és püré nem lesz, félre tesszük hűlni.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat kikeverjük habosra a cukorral.
Hozzákeverjük a vizet, az olajat, a sütőporos kakaós lisztet, az olvasztott csokit, a citromhéjat az almapürét, és robottal simára keverjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. { 30 x 20 } sütőpapíros tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kockázzuk, megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
Tipp:
Más gyümölcsöt is tehetünk bele, mindegyikkel finom. Úgy is készíthetjük hogy a gyümölcsöt nem pépesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »