Almarózsa recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 cs levelestészta
- 4-5 piros alma
- 1 ek fahéj
- kb 5 ek cukor
- 2 ek citromlé
Elkészítése:
A kimondottan piros héjú almákat mossuk meg, vágjuk ketté,csumázzuk ki, majd szép vékony szeletkékre vágjuk fel.
Forraljunk vizet egy kis cukorral, citromlével és az almákat, több részletben kb 1 percig főzzük, majd papírtörlőn csepegtessük le.
A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, kb 2,5 cm szélességű csíkokra vágjuk fel, és a fahéjjal elkevert cukorral hintsük meg.
Az almaszeletkéket úgy helyezzük a tésztára, hogy fedjék egymást kissé, és lelógjanak róla.
Tekerjük fel,majd a végén hagyjunk egy 1,5-2 cm-es tészta részt, amit a rózsa alá hajtsunk be.
180 fokon, 25-30 percig süssük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.