Áfonyás szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 15 dkg cukor
- 2 dl narancslé
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10-15 dkg áfonya
- 2 dl olaj
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
Sűrű krémmé habarjuk a tojásokat a cukorral. Az olajat elkeverjük a narancslével, a lisztet a sütőporral, majd az összes alapanyagot egybedolgozzuk.
Két részre osztjuk a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a tésztát 10 percig elősütjük kizsírozott,lisztezett tepsiben.
Az áfonyát belekeverjük a massza másik felébe és elsimítjuk az elősütött barna tésztán, végül tűpróbáig sütjük.
Felfőzzük a pudingport a tejjel, kikeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét megszórjuk kakaóporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

