Áfonyás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl narancslé
  • 4 tojás
  • 10-15 dkg áfonya
  • 2 dl olaj

Krém:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 15 dkg porcukor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg margarin

Elkészítése:

Sűrű krémmé habarjuk a tojásokat a cukorral. Az olajat elkeverjük a narancslével, a lisztet a sütőporral, majd az összes alapanyagot egybedolgozzuk.

Két részre osztjuk a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a tésztát 10 percig elősütjük kizsírozott,lisztezett tepsiben.

Az áfonyát belekeverjük a massza másik felébe és elsimítjuk az elősütött barna tésztán, végül tűpróbáig sütjük.

Felfőzzük a pudingport a tejjel, kikeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét megszórjuk kakaóporral.