Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás sajttorta pohárkrém recept

Áfonyás sajttorta pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15-20 dkg áfonya
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg Győri Édes keksz
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • porcukor
    • 1/2 citrom leve
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)

    Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.

    A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

    A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.

    Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

    A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá