Áfonyás mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 1 ek őrölt fahéj
- 25 dkg langyos méz
- 2 dkg szalalkáli
- 1 dkg szódabikarbóna
- 1 ek margarin
- 2,5 dl forralt tej
- 6 ek baracklekvár
- 1 kg liszt
- 100 gramm aszalt áfonya
Elkészítése:
A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.
A Áfonyás mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »