Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás mézeskalács recept

Áfonyás mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek őrölt szegfűszeg
    • 1 ek őrölt fahéj
    • 25 dkg langyos méz
    • 2 dkg szalalkáli
    • 1 dkg szódabikarbóna
    • 1 ek margarin
    • 2,5 dl forralt tej
    • 6 ek baracklekvár
    • 1 kg liszt
    • 100 gramm aszalt áfonya

    Elkészítése:

    A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.

    200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.

    Tipp:

    Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.

    A Áfonyás mézeskalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 287 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 60 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá