Áfonyás mézeskalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 1 ek őrölt fahéj
- 25 dkg langyos méz
- 2 dkg szalalkáli
- 1 dkg szódabikarbóna
- 1 ek margarin
- 2,5 dl forralt tej
- 6 ek baracklekvár
- 1 kg liszt
- 100 gramm aszalt áfonya
Elkészítése:
A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.
A Áfonyás mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 287 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.