Áfonyás mézeskalács recept

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek őrölt szegfűszeg
- 1 ek őrölt fahéj
- 25 dkg langyos méz
- 2 dkg szalalkáli
- 1 dkg szódabikarbóna
- 1 ek margarin
- 2,5 dl forralt tej
- 6 ek baracklekvár
- 1 kg liszt
- 100 gramm aszalt áfonya
Elkészítése:
A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.
200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.
A Áfonyás mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 60 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »