Áfonyás mézeskalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek őrölt szegfűszeg
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 25 dkg langyos méz
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 ek margarin
  • 2,5 dl forralt tej
  • 6 ek baracklekvár
  • 1 kg liszt
  • 100 gramm aszalt áfonya

Elkészítése:

A 20 dkg liszt és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókat összekeverjük. Másnap a maradék 20 dkg liszttel és az aszalt áfonyával újra összegyúrjuk. Nagyon vékonyra nyújtjuk, és különböző formákra szaggatjuk.

200 °C-ra előmelegített sütőben rövid idő alatt megsütjük.

Tipp:

Nagyon fontos, hogy vékonyra nyújtsuk, mivel sütés közben szépen megnő. Aprólékos formát épp ezért nem is ajánlok hozzá. Azért szeretem ezt a receptet, mert ez az a fajta mézeskalács, ami már a sütőből kivéve is azonnal puha.