Áfonyás kuglóf recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kis doboz áfonya
Elkészítése:
A margarint a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.
A kuglóf formát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a megmosott áfonyával. Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszával betakarom. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom (lehet villával is megszurkálni).
Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba fontos!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

