Áfonyás kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kis doboz áfonya

Elkészítése:

A margarint a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem, hozzáadom a citrom reszelt héját és levét. A lisztet leszitálom, hozzáadom a sütőport és kanalanként belekeverem a masszába. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verem és ezt is óvatosan hozzáadom a tésztához.

A kuglóf formát kikenem margarinnal és belisztezem. Beleöntöm a massza felét, majd megszórom a megmosott áfonyával. Nem baj ha sok kerül bele, a tésztába szépen belesül. Végül a maradék masszával betakarom. A tésztát egy tiszta ollóval megvagdosom (lehet villával is megszurkálni).

Előmelegített sütőben kb 175 fokon sütöm 25-30 percig. Fontos, hogy az elején még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Tűpróba fontos!