Áfonyás gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek aszalt vörösáfonya
- 1 tasak sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 1 ek habtejszín
- 2 ek mandulaliszt
- 1 lime reszelt héja
- 10 dkg fehér csokoládé
- 8 koktélcseresznye
Elkészítése:
Egy hosszúkás kenyérformát kivajazzuk és lisztezzük.
A fehérjéket egy csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, sütőporral, áfonyával, citromhéjjal. Ezeket a szárazanyagokat a habhoz adjuk és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Végül a tejszínt és az aromát is hozzákeverjük.
A kész masszát a formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A megsült süteményt rácsra téve kihűtjük, majd ha kihűlt bevonjuk az olvasztott csokival, koktélcseresznyével díszítjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »