Áfonyás gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek aszalt vörösáfonya
- 1 tasak sütőpor
- 1 ek vanília aroma
- 1 ek habtejszín
- 2 ek mandulaliszt
- 1 lime reszelt héja
- 10 dkg fehér csokoládé
- 8 koktélcseresznye
Elkészítése:
Egy hosszúkás kenyérformát kivajazzuk és lisztezzük.
A fehérjéket egy csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a mandulaliszttel, sütőporral, áfonyával, citromhéjjal. Ezeket a szárazanyagokat a habhoz adjuk és lazán összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze. Végül a tejszínt és az aromát is hozzákeverjük.
A kész masszát a formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A megsült süteményt rácsra téve kihűtjük, majd ha kihűlt bevonjuk az olvasztott csokival, koktélcseresznyével díszítjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »