Áfonyás egres pite recept

Hozzávalók:
- 10 dkg fehér tönköly liszt
- 10 dkg durum liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 mk só
- 5 ek sűrű joghurt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kókuszvirág cukor
- 20 dkg egres
- 20 dkg áfonya
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.
180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A Áfonyás egres pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »