Áfonyás egres pite recept

Hozzávalók:
- 10 dkg fehér tönköly liszt
- 10 dkg durum liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 mk só
- 5 ek sűrű joghurt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kókuszvirág cukor
- 20 dkg egres
- 20 dkg áfonya
Elkészítése:
A tojások sárgáját cukorral, puha vajjal habosra keverjük. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojások fehérjét felverjük. Váltakozva adunk a tojásos krémhez lisztet-tojáshabot-joghurtot, és jól összekeverjük.
Egy 26 cm-es pitesütő tálat kikenünk vajjal, majd a tészta felét beleöntjük. Rárakjuk az áfonya és az egres felét, majd ráöntjük a maradék tésztát. Rárétegezzük a maradék gyümölcsöket, a tetejét megszórjuk kókuszvirág cukorral.
180°C-os felmelegedett sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A Áfonyás egres pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »