Áfonyás csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 13 dkg durum liszt
- 6 dkg fehér liszt
- 6 dkg graham liszt
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 vanília rúd kikapart magja
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg süthető csokicsepp
Elkészítése:
A vajat elkeverjük a cukorral és a tojással. Tovább keverve hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül beletesszük csokit és az áfonyát is.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni, majd kis halmokat rakosgatunk a sütőpapírral leterített sütőlapra, egymástól kicsit távolabb.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Forrón nagyon puha, miután kihűlt, kellően kemény, de omlós marad, sütis dobozban sokáig eltartható finom apró süti.
A Áfonyás csokis keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 54 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


