Áfonyás csokis keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 13 dkg durum liszt
  • 6 dkg fehér liszt
  • 6 dkg graham liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vanília rúd kikapart magja
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg süthető csokicsepp

Elkészítése:

A vajat elkeverjük a cukorral és a tojással. Tovább keverve hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül beletesszük csokit és az áfonyát is.

1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni, majd kis halmokat rakosgatunk a sütőpapírral leterített sütőlapra, egymástól kicsit távolabb.

170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Forrón nagyon puha, miután kihűlt, kellően kemény, de omlós marad, sütis dobozban sokáig eltartható finom apró süti.