Adventi mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
- 12 dkg margarin
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál méz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint és a mézet, az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát két óra pihentetés után kb 4 mm vastagra nyújtjuk. A megfelelő formára vágjuk, kartonból készíthetünk sablont és kiszúró formákkal szaggattunk rá díszeket. Megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben tesszük, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A cukormázas díszítést a sütés után pár órával végezzük el.
Ez a recept kiváló mézes koszorú és házikó készítésére is, de egy napot légmentesen lezárva finom, puha mézeskalácsot kapunk.
A mézeskalácsok dobozba téve több hétig is elállnak.
Írókamáz: 1 tojás fehérjét kb 15 másodperc alatt felverjük, tegyünk hozzá kb 20-25 dkg porcukrot és jól keverjük ki, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és készen is vagyunk. Ha túl sűrű tegyünk hozzá vizet, ha híg akkor még porcukrot!
Piros máz:
3 ek vízben, feloldunk 1 ek zselatint és ételfestéket, ezt gőzfürdőbe felolvasztjuk és bekenjük vele a mézest, száradni hagyjuk néhány órát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »