Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Adventi mézeskalács recept

Adventi mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 3 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
    • 12 dkg margarin
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál méz

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott margarint és a mézet, az egészet jól összedolgozzuk.

    A tésztát két óra pihentetés után kb 4 mm vastagra nyújtjuk. A megfelelő formára vágjuk, kartonból készíthetünk sablont és kiszúró formákkal szaggattunk rá díszeket. Megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben tesszük, 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük. A cukormázas díszítést a sütés után pár órával végezzük el.

    Ez a recept kiváló mézes koszorú és házikó készítésére is, de egy napot légmentesen lezárva finom, puha mézeskalácsot kapunk.
    A mézeskalácsok dobozba téve több hétig is elállnak.

    Írókamáz: 1 tojás fehérjét kb 15 másodperc alatt felverjük, tegyünk hozzá kb 20-25 dkg porcukrot és jól keverjük ki, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és készen is vagyunk. Ha túl sűrű tegyünk hozzá vizet, ha híg akkor még porcukrot!

    Piros máz:
    3 ek vízben, feloldunk 1 ek zselatint és ételfestéket, ezt gőzfürdőbe felolvasztjuk és bekenjük vele a mézest, száradni hagyjuk néhány órát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá