Adventi kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (30 db nagy kockához):
A sütéshez:
- 1 db 25×39 cm-es tepsi
- sütőpapír
A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 tk instant kávépor(3 in1)
- 50 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 45 dkg cukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 ek kakaópor
A tészta lekenéséhez:
- 2-3 ek vegyes ízű lekvár
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg darált mogyoró
- ízlés szerint cukor
- 2,5 evőkanál zselatin
Elkészítése:
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 ek forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport,a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát,elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk hűlni,de még melegen lekenjük 2-3 ek lekvárral. A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük,ekkor veszünk ki a krémből kb 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni,akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
(kb 2 óra múlva kockákra vágjuk,tetszés szerint díszítjük).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »