5 perces fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 ek. cukor
- 1 kis pohár 12% tejföl
- 1 picike rum
Elkészítése:
A liszthez keverem a sütőport, sót, cukrot, sütőport. Ezután jöhet a tejföl tojás és a rum.
Jól összegyúrom. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, közepét egy picit benyomom és fejjel lefelé beleteszem a forró olajba. Első felét fedő alatt sütöm.
Porcukorral vagy lekvárral kínálható
Amíg az olaj melegszik, addig tart a tészta összegyúrása.
Valóban 5 percig tart. Egyáltalán nem zsíros és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »