5 perces fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 ek. cukor
- 1 kis pohár 12% tejföl
- 1 picike rum
Elkészítése:
A liszthez keverem a sütőport, sót, cukrot, sütőport. Ezután jöhet a tejföl tojás és a rum.
Jól összegyúrom. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, közepét egy picit benyomom és fejjel lefelé beleteszem a forró olajba. Első felét fedő alatt sütöm.
Porcukorral vagy lekvárral kínálható
Amíg az olaj melegszik, addig tart a tészta összegyúrása.
Valóban 5 percig tart. Egyáltalán nem zsíros és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »