Stollwerck szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle.
Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen.
A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
Ezek után hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a margarin el nem olvad.
5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.