Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boci szelet recept

Boci szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kakaós tésztához:

    • 18 dkg liszt
    • 15 dkg kristálycukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Túrós részhez :

    • 25 dkg túró
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg búzadara
    • 1 citrom héja

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
    A túrót keverjük össze a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

    Egy közepes méretű tepsibe ( tegyünk sütőpapírt) öntsük bele a masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát.

    Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá