Boci szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Kakaós tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Túrós részhez :

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrót keverjük össze a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

Egy közepes méretű tepsibe ( tegyünk sütőpapírt) öntsük bele a masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát.

Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizzük.