Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Űzd el a depressziót egyszerűen!

Dátum: 2014-05-14 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 300 /

A depresszió és a rossz hangulat néha ok nélkül is jelentkezhet. Nem kell kétségbeesni, hiszen a rossz hangulatot elűzhetjük néhány vidító ötlet alkalmazásával!

Először is menjünk ki a friss levegőre, a napsütésbe! A fénytelen lakás is hozzájárulhat a rossz hangulatunkhoz. Ha kint borús az idő, akkor gyújtsunk meg néhány gyertyát, amelyektől hangulatosabbá válik a nappalink. Az illóolajak is megnyugtató hatással vannak ránk, használhatunk levendulát, vagy a friss illatok kedvelői akár citrom, illetve más citrusos illóolajat is párologtathatnak.

Ha rossz a kedvünk, foglalkozzunk egy kicsit magunkkal! Hallgassuk meg a kedvenc dalainkat, vagy nézzük meg az egyik kedvenc vígjátékunkat, amelytől rögtön mosolygósabbá válunk!

A csokoládé ebben az esetben nem tilos! A csokoládé és más édességek is növelik az endorfinszint azaz a boldogsághormon termelődését. Nem szükséges nagy adagokat elfogyasztanunk az édes finomságokból, egy-két kocka csokoládé, vagy egy kisebb sütemény bőven elegendő!
Táncoljunk, vagy sportoljunk! A mozgás is fokozza a boldogsághormon termelődést, így ezektől a tevékenységektől is vidámabbak lehetünk. Nem kell kimozdulnunk otthonról, ha nincs hozzá kedvünk, a nappalink közepén is táncolhatunk a kedvenc dalainkra.

A lényeg, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amelyeket szeretünk csinálni. Menjünk el lovagolni, fessünk, rajzoljunk, olvassunk, kávézzunk egyet a barátnőkkel, nézegessünk kirakatokat. Csináljunk bármit amitől jobb lesz a hangulatunk.

A rosszkedv egyik legjobb ellenszere a kommunikáció! Néha nem is megoldásokra van szükségünk, csak szeretnénk kibeszélni a problémáinkat valakivel, aki meghallgat bennünket. Ilyenkor a legjobb egy kávézgatós, sütizős barátnős találkozó, ahol megbeszélhetjük a problémáinkat egy megértő személlyel. Ha nem is találjuk meg a problémáinkra azonnal a megoldást, legalább megosztottuk valakivel őket, így könnyebben fel is tudjuk dolgozni azokat.

A magnézium is nagyon jót tesz a szervezetünknek rossz kedv esetén. A magnézium erősíti az idegeket, ezért ha rendszeresen szedjük, kevésbé leszünk ingerlékenyek.

A rossz kedv másik legjobb ellenszere az optimista gondolkodás! Tervezgessünk, álmodozzunk, hagyjuk kalandozni a gondolatainkat. Próbáljuk meg a problémáinkat más szemszögből is megközelíteni, ne csak a negatív oldalukat nézzük. Próbáljunk meg rájönni, hogy mi az amit tanulhatunk az adott esetből. Egy adott ponton az ember néha önmagán is képes nevetni. Ne feledjük, nincsenek megoldhatatlan problémák, hiszen eddig is mindig megoldottuk a legnagyobb gondokat is. Ez már önmagában optimizmusra ad okot!

Mindenki önmaga pszichológusa, mi vagyunk képesek a leginkább kontrollálni a gondolatainkat és a hangulatunkat. Ha nem hagyjuk, hogy a negatív hozzáállás eluralkodjon rajtunk, könnyebben vesszük majd az akadályokat is és így a rossz hangulaton is hamarabb túllépünk majd!

 

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek