Akkor próbáld ki ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb forró csoki gömböt! Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nem igényel különösebb kézügyességet sem 😉
Amire szükséged lesz hozzá:
- 9-10 cm átmérőjű műanyag gömb (hobbi boltokban könnyedén beszerezheted)
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg csoki (ez lehet pasztilla vagy csak simán apróra vágott csoki is) vegyesen tehetsz bele ét, tej illetve fehér csokit is
- 2 dkg (barna) cukor
- pillecukor
És akkor lássuk az összeállítást:
A gömb egyik felébe alulra tegyük bele a kakaóport.
A kakaóporra szórjuk rá a cukrot.
A cukorra tegyük rá a csokit
A gömb másik felébe halmozzunk pillecukrot.
A gömb két felét tegyük össze és kössük át egy szép szalaggal.
A gömbhöz mellékelj egy elkészítése útmutatót is: A gömböt szedd szét és a pillecukrot tedd félre! 4 dl tejet forralj fel, majd add hozzá a hozzávalókat és keverd simára az egészet, majd tálaláskor szórd a tetejére a pillecukrot!
A forró csoki mixet ízesítheted fahéjjal, mézeskalács fűszerrel vagy kandírozott citrushéjjal is.
A gömb mellé egy cuki bögrét is mellékelhetsz, amiből az ajándékozott elégedetten kortyolgathatja a finom forró csokit.
Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!