Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Természetes házi szerek, amitől csillogni fog a fürdőszobád

Dátum: 2018-10-05 / Írta: Budai István / Látták: 3617 /

Ha a vegyi anyagokat szeretnénk kiszorítani a háztartásunkból, talán a fürdőszobában van a legkönnyebb dolgunk. Az itt található szennyeződéseket, mint a szappanlerakódások vagy a vízkő, könnyedén eltüntethetjük házilag készített tisztítószerekkel. • Ahhoz, hogy a fürdőszobánk ragyogóan tiszta legyen, nem kell mérgezni sem otthonunkat, sem a környezetünket! Lehet, hogy a házi tisztítószerek elkészítése több időt vesz igénybe, mint a boltit elővenni a szekrényből, mégis minden szempontból megéri erre a módszerre váltani!

  1. Víz és ecet

  Többé nem kell üvegtisztítót venned, ha ezt a keveréket használod! Az ecet és víz 1:1 arányú keveréküket töltsd egy flakonba és fújd rá a tükörre, az üveg felületekre. Használhatod csempén és a fényes fürdőszobabútorokon is. Utána puha ruhával töröld szárazra a felületet!

  3 liter vízhez tégy 8 evőkanál ecetet, hogy elkészítsd életed leghatékonyabb felmosószerét! Az ecet fertőtlenít, feloldja a szennyeződéseket, és segít elűzni a kellemetlen szagokat is. Ezt a keveréket kizárólag járólapon használd!

  2. Szódabikarbóna és ecet

  Szódabikarbónával és ecettel tisztítva ragyogni fog a fürdőkád és a zuhanyzó. Először szórj szódabikarbónát a felületre (használhatod a mosdón is), majd spriccelj rá ecetet, hogy a szódabikarbóna jól feloldódjon. Ezután egy törlőrongy segítségével dörzsöld át a kádat a keverékkel. Ha makacs szappanlerakódásokkal találkozol, szórj még egy kis extra szódabikarbónát és fújj több ecetet rájuk. Ezután dörzsöld le őket könnyedén. Végül vízzel alaposan öblítsd ki a kádat.

  A szódabikarbóna és ecet keverékéből készített sűrű paszta kitűnően alkalmas az elszíneződött fuga tisztítására is. A pasztát egy használaton kívüli fogkefe segítségével vidd fel a csempék közé, alaposan dörzsöld be vele a felületet, majd néhány perc után sima vízzel mosd át, végül töröld szárazra.

  3. Szódabikarbóna és víz

  Ez a keverék szintén ideális a kád és a zuhanyzó kitakarításához. Mivel a zsíros szennyeződéseket is lehozza, akár a konyhában is alkalmazhatod.

  4. Teafaolaj, ecet és szódabikarbóna

  A wc-tisztítószerek a vízkőoldókhoz hasonlóan a legkeményebb vegyszerek közé tartoznak. A jó hír, hogy örökre mellőzheted őket, mivel hatásaikat elérheted természetes összetevőkkel is. 1 bögre ecetet és fél teáskanál teafaolajat alaposan rázz össze. Fújd be vele a wc-kagylót, használd bátran az ülőkén és a tartály nyomógombján is! Hagyd hatni néhány percig, majd a wc-kagylóba szórj szódabikarbónát. Dörzsöld át a wc-kefével, majd öblítsd le. Az ülőkéről egy szivacs segítségével töröld le az ecetes keveréket.

  5. Citrom, szódabikarbóna és ecet

  A wc-t bármilyen gyakran is tisztítod, a kellemetlen vizeletszag már néhány használat után felüti a fejét. Vedd elő a legolcsóbb tisztítószert és használt a szagok ellen! Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna, a citrom és az ecet, melyek együtt verhetetlen hatékonysággal győzik le a wc-ből áradó bűzt. Ezenkívül a vízkőlerakódásokat is csökkentik és ferőtlenítik is a wc-kagylót.

  6. Só és ecet

  A vízkőlerakódások ellen készíthetsz hatékony fegyvert ebből a két összetevőből. Készíts belőlük sűrű pasztát, vidd fel a felületre és hagyd hatni 10-15 percig. Ezután egy nedves szivaccsal dörzsöld le a lerakódásokat, majd alaposan öblítsd le vízzel. Ezt a keveréket akár üvegen is alkalmazhatod.

  1 rész só és 3 rész ecet keverékével könnyedén eltávolíthatod a fürdőszobai szappanlerakódásokat is.

  Szólj hozzá

  Ajánlott cikkek