1. Kakaós csiga
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 1 ek olaj (a tészta kenéséhez)
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- kevés tej a locsoláshoz
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Túrós batyu
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- kb. 3 dl tej
- reszelt citromhéj
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Foszlós briós
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás+1 a kenéshez
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Cinnabon (amerikai fahéjas csiga)
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 25 g friss élesztő
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 55 dkg liszt
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Vatruska
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2.5 dl tej
- 13 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só