A konyhában jártasak a tészta főzővizét egyenesen folyékony aranynak nevezik. Talán nem is tudtad, mekkora hibát vétesz, mikor egyszerűen csak leöntöd a mosogatóban. A főzővizet ugyanis ennél okosabban is felhasználhatod!
1. A növényeid értékelni fogják!
A langyosra hűtött főzővízzel bátran öntözd meg a növényeidet! Magas ásványi anyag tartalmával elősegíti fejlődésüket, növekedésüket.
2. Szószok és pesztók készítéséhez
A tészta meleg főzővize tökéletes kiegészítője a különböző tésztaszószoknak, pesztóknak. Az utolsó pillanatban add hozzá a szószhoz, hadd műveljen vele csodát!
3. Kenyér- és pizzatészta készítéséhez
Minden élesztővel készült tésztába kell némi folyadék és egy csipet só. A tészta főzővizével ezt egyszerre megoldhatod! Használj belőle annyit, amennyit a recept vízből előír!
4. Mosogatáshoz
Ez a lehetőség természetesen csak akkor áll, ha a főzővízbe nem tettél olajat! A keményítő tartalmú vízzel ugyanis nagyon jól el lehet mosogatni az edényeket, még akár a nagyobb kihívást jelentő serpenyőket is.
5. Károsodott hajra
A károsodott haj mindig speciális bánásmódot igényel. Ha a tészta főzővizével öblíted le, gyönyörűen sima lesz. Egyszerűen masszírozd bele a hajadba, hagyd hatni 10 percig, majd öblítsd le, ezután moss hajat.