A hét derekán gyakran már kissé kifogyunk az ötletekből, mit főzzünk, ezért most hoztunk egy egyszerű, mégis változatos szerdai menüt. A borsó ezúttal többféle formában is főszerephez jut: előételként egy klasszikus zöldborsóleves vár ránk vajgaluskával, majd következhet egy szaftos borsópörkölt, ami húsmentes, mégis laktató fogás.
Ha viszont inkább a húsos ételeket részesítjük előnyben, egy fűszeres, zöldséges mexikói csirkeragu lehet a főétel. A nap végén pedig jöhet egy kis kényeztetés: a sütés nélküli grízes szelet gyorsan elkészül, mégis nosztalgikus ízeket idéz. Ez a válogatás segít, hogy a szerdai nap ne a tanácstalanságról, hanem a finom ételekről szóljon.
1. Borsóleves vajas galuskával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 szem krumpli
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
A vajgaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Borsópörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pörkölt ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- őrölt bors
- pirospaprika
- kevés olaj
- 1 ek kukoricakeményítő
- reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Grízes szelet recept
Hozzávalók:
- 25 dkg vajas keksz (kb)
Kókuszos réteg:
- 1 liter tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 180 g búzadara
- 150 g vaj
- 120 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládéízű pudingpor
- 100 g cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
Tetejére:
- kókuszreszelék