Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek

Dátum: 2025-07-11 / Írta: / Látták: /

Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-póréhagymás burgonyakrémlevessel indítjuk, amitől már az első kanál után jobb kedved lesz. Főételnek két klasszikus is érkezik: a tejfölös-gombás csirke puha nokedlivel, vagy egy szaftos brassói aprópecsenye, ahogy otthon szeretjük. A végén pedig ne hagyd ki az ellenállhatatlan meggyes-krémsajtos brownie-t – ez a desszert megkoronázza a napod! Válogass kedvedre, minden falatban ott a házias íz és a gondoskodás.

  • Leves

    Leves A: Sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag Low Ca burgonyakrémleves por
    • 100 g ömlesztett sajt
    • 400 g póréhagyma
    • 200 g szalonna (vagy csirkemell sonka)
    • petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Tejfölös gombás csirke nokedlivel

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Csirkés ragu:

    • 1 nagy csirkemell filé
    • 1 üveg szeletelt vagy egész csiperke gomba
    • 1 csípős tyúkhúsleves-kocka
    • 300 g tejföl
    • 1 csapott evőkanál liszt
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • plaj

    Nokedli:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg lapocka
    • 5 fej hagyma
    • 10 gerezd fokhagyma
    • majoránna, só, bors
    • olaj
    • Sült krumpli

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Meggyes-krémsajtos brownie

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 165 g vaj
    • 200 g étcsokoládé (felaprítva)
    • tojás
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 160 g cukor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 225 g mascarpone (vagy másmilyen natúr krémsajt, a lényeg, hogy ne zsírszegény legyen)
    • 50 g kristálycukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • tojás
    • 200 g meggy (magozva)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá