Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd

Dátum: 2025-01-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet két ízletes főétel követ: tarhonyás-zöldséges rakottas és gombaragu alatt sült csirkecomb. A végén pedig egy könnyed desszerttel, a lusta asszony túrós lepényével koronázzuk meg az étkezést.




  • A hétköznapok forgatagában sokszor jól jön egy átgondolt menü, amely nemcsak finom, hanem változatos is. A mai válogatásunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének ízletes fogásokat az asztalra varázsolni. Az ebéd egy klasszikus tárkonyos zöldséglevessel kezdődik, amely könnyedségével és frissességével remek alapot ad a további fogásokhoz. Ezután két főétel közül választhatunk: a tarhonyás-zöldséges rakottas igazi komfortétel, tele vitamindús zöldségekkel és gazdag ízekkel, míg a gombaragu alatt sült csirkecomb puha húsa és szaftos mártása mindenkit levesz a lábáról.

    Az édességről sem feledkezünk meg, hiszen a lusta asszony túrós lepénye tökéletes zárása a menünek. Ez a sütemény nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem a túró és a könnyed tészta párosításával biztosan elnyeri a család tetszését. Ma tehát minden adott egy változatos és ínycsiklandó ebédhez, amit biztosan mindenki élvezni fog.

    1. Tárkonyos zölsdégleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa vagy paszternák
    • 1 darab zellergumó (közepes)
    • 2 darab burgonya
    • 0,5 darab piros kaliforniai paprika
    • 1 szelet kelkáposzta (vastagabb)
    • 10 fej barna csiperke
    • 1 teáskanál szárított tárkony (vagy 1 evőkanál friss, apróra vágva)
    • őrölt feketebors
    • 1 evőkanál pirospaprika (lehet füstölt is)
    • almaecet vagy friss citromlé (a savanykás ízért)
    • 2,5 liter zöldségalaplé vagy víz (kb)
    • adalékmentes ételízesítő (pocionális)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tarhonyás, zöldséges rakottas recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell darálva
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • kömény őrölt, ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • ételízesítő ízlés szerint
    • 30 dkg vegyes zöldség vegyesen (ami éppen van, zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa) apróra vágva
    • 50 dkg tarhonya
    • 12 evőkanál olaj
    • 3,5 dl tejföl
    • 25-30 dkg sajt trappista
    • 2 fej vöröshagyma felkockázva
    • 2 db fokhagymagerezd
    • 2 dkg margarin a formához

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gombaragu alatt sült csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 közepes burgonya (nálunk volt közte egy maradék édesburgonya is, itt ezt felhasználtuk)
    • 6 kisebb csirke felsőcomb, de lehet alsó is (összesen 70 dkg)
    • 25 dkg gomba szeletelve
    • 1 nagy fej (lila)hagyma
    • 1,5 dl tejszín
    • fél csokor petrezselyemzöld aprítva
    • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma zúzva
    • olaj
    • fűszerek: só, bors, cayenne bors, fűstölt paprika, vöröshagyma granulátum, őrölt köménymag, grill szárnyas fűszer, de bármi más lehet, amit szeretünk

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Lusta asszony túrós lepénye recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg rétesliszt
    • 50 dkg tehéntúró
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg mazsola (opcionális)
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 22 dkg porcukor
    • 5+5 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá