Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2024.10.24. csütörtök

Dátum: 2024-10-24 / Írta: Budai István / Látták: /

A csütörtöki menü igazi klasszikus ízekkel vár, amelyek biztosan mindenkit jóllakatnak és elégedetté tesznek. Az étkezést egy ízletes palócgulyással indítjuk, ami a magyar konyha egyik különleges fogása. A palócgulyás ötvözi a gulyásleves gazdagságát a tejfölös raguk frissességével, és bőségesen tartalmaz zöldségeket és omlós húst. Ez a leves nemcsak laktató, de fűszeres ízvilágával garantáltan megalapozza a nap további részét. Egy igazi őszi fogás, amely melengető és tápláló, tökéletesen illik a hidegebb időszakra.




  • A főételeknél két egyszerű, de annál ízletesebb opció közül választhatunk. Az egyik egy tarhonyás-zöldséges rakottas, amely gyorsan elkészíthető és rendkívül tápláló. A tarhonya és a zöldségek ízletesen összesülnek, így egy gazdag egytálételt kapunk, amely egyaránt lehet köret vagy akár önálló fogás is. Ha pedig valami édességre vágysz ebéd közben, a grízes tészta remek választás. Ez a klasszikus magyar édesség egy igazi nosztalgikus fogás, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenki kedvence lesz, aki szereti az egyszerű, édes ízeket.

    Desszertként pedig egy könnyed, frissítő túrótorta kerül terítékre. A túrótorta könnyű és légies állagával, valamint a lágy túró és a friss gyümölcsök harmóniájával igazán megkoronázza az étkezést. Ideális választás, ha valami különleges édességgel szeretnéd lezárni a napot, hiszen nem túl nehéz, mégis kényeztető.

    1. Palócgulyás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg vágott zöldbab
    • 1 kg kockázott sertéscomb
    • 1 kg kockázott krumpli
    • 3 dl tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • pirospaprika
    • őrölt kömény
    • bors
    • 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tarhonyás, zöldséges rakottas recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell darálva
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • kömény őrölt, ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • ételízesítő ízlés szerint
    • 30 dkg vegyes zöldség vegyesen (ami éppen van, zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa) apróra vágva
    • 50 dkg tarhonya
    • 12 evőkanál olaj
    • 3,5 dl tejföl
    • 25-30 dkg sajt trappista
    • 2 fej vöröshagyma felkockázva
    • 2 db fokhagymagerezd
    • 2 dkg margarin a formához

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Grízes, vagy darás tészta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg széles metélt
    • 2 púpost ek zsír
    • 2 dl gríz (dara)
    • baracklekvár
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Túrótorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 tojássárgája
    Töltelékhez:
    • 50 dkg túró
    • 10 dkg vaníliás pudingpor (2,5 csomag, vagy 9 dkg keményítő és 1-1,5 dkg vaníliás cukor)
    • 15 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 4 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 tojás
    • 1 vanília rúd kikapart belseje
    • vaj a forma kikenéséhez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá