A mai nap:
Március 16. csütörtök, Henrietta napja.
Leves: Kolbászos csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- arasznyi füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karfiol fele
- kevés brokkoli
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Fűszeres csirkecombok velesült körettel
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- só, bors
- rozmaring
- majoránna
- zöldségek ízlés szerint (gomba, karfiol, brokkoli, sárga- és fehérrépa stb.)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Krumplis tészta
Hozzávalók:
- 250 g fodros nagykocka
- 4 közepes krumpli
- 2 közepes fej hagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kanál zsír
- só
- frissen őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Almás kelt palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 2 púpos ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 5 dl tej
- 3 nagyobb tojás
- 2 nagyobb alma
- 3 ek olaj a tésztába (+pár ek a sütéshez)