Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mire jó még a mikró? 5 tipp, amire nem gondoltál

Dátum: 2019-06-19 / Írta: Budai István / Látták: 44352 /

Ha csak ételek vagy italok melegítésére használod mikródat, akkor nem használod igazán. Ez a praktikus konyhai készülék jóval többet tud ennél. A következő tippek segítségével a mindennapokban sokféleképpen veheted majd hasznát! • 1. Műanyag vágódeszkák fertőtlenítésére

  Egy szimpla mosogatás után a vágódeszka talán tisztának tűnik, de biztos, hogy sok kórokozó marad rajta. A mikró azonban leszámol velük!

  Mosogatás után dörzsöld át citromlével, majd tedd be egy percre a mikróba a vágódeszkát, hogy tökéletesen tiszta és steril legyen. A mosogatószivacsot is fertőtlenítheted a mikróban, tedd be 2 percre!

  2. Több levet kipréselni a citromból

  A hűtőből kivett citromot és lime-ot elég nehéz préselni. Könnyebb lesz, ha kicsit felmelegíted. Tedd be 20 másodpercre a mikróba, így már eléggé felmelegszik ahhoz, hogy több levet tudj kifacsarni belőle.

  3. Fűszerek és diófélék megpirításához

  Hogy a különböző fűszerek, magvak és diófélék valódi aromája felszabaduljon, azt a mikróval pillanatok alatt elérheted.

  Először melegítsd 15 másodpercig, majd teszteld és ha úgy érzed, kell még neki egy kevés mikrózás, tedd vissza, míg az illatok teljesen felszabadulnak.

  4. Beszáradt szempillaspirálhoz

  Ha tudod, hogy a tégely rejt még festéket, de hozzáférni nem tudsz, mert beszáradt, csak tedd be a mikróba 30 másodpercig. Ha még nem teljes a siker, ismételd meg a műveletet!

  5. Virágföld sterilizáláshoz

  Azt hiszed, megszállott kertésznek kell lenned, hogy élj ezzel a lehetőséggel? Pedig a mikrónak ez a funkciója még akkor is jól jön, ha csupán egyetlen cserépbe szeretnél növényt ültetni.

  A sterilizálásnak különösen fontos szerepe van, ha csíráztatsz. Egy lapos tányérra tégy egy kevés földet és addig melegítsd, míg gőzölögni kezd.

  Szólj hozzá

  Ajánlott cikkek