Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milyen finom és könnyed desszertekkel készüljünk az őszre?

Dátum: 2022-09-28 / Írta: Budai István / Látták: /

A mézeskalács és a sütőtök mellett számtalan más finomságot is kipróbálhatunk még, amelyek abszolút hozzák magukkal az ősz és a tél finom ízeit. Az alábbiakban olyan receptek jönnek, amelyek garantáltan hangulatba hoznak minket a hideg időben is.




  • Mézeskalács ízesítésű tejeskávé

    Roppant egyszerű kávékülönlegesség a finom, fűszeres ízeket kedvelőknek. A legfontosabb, hogy legyen elég kávénk hozzá. Az instant kávé erre nem a legjobb tehát: az eszpresszó kávéfőző vagy a kapszulás kávéfőző segítségével lefőzünk egy nagy adag kávét, majd hozzákeverjük a mézeskalács fűszert. Ezt állni hagyjuk egy kis ideig és tejjel, illetve süteménnyel tálalva fogyasztjuk.

    Gyömbéres-sütőtökös pohárkrém

    Nagyon finom őszi finomság a sütőtökimádóknak. A sütőtököt mézzel süssük meg, majd kanalazzuk ki és törjük össze a belső részét pépesre. Fogjunk egy nagy adag mascarponét és keverjük hozzá a sütőtökhöz, majd vaníliával, gyömbérrel és cukorral (vagy édesítővel) olyan édesre keverjük, ami nekünk megfelelő. Ez a könnyed és ízletes kis édesség még tovább fokozható, ha a krémet palacsintába töltjük, vagy piskótára kenve süteményként tálaljuk. A sütemény elkészítése esetén a feltét lehet valamilyen mag, például mogyoró, dió vagy pirított tökmag is. A sütőtök ízét rendkívül szépen kiemelik ezek a magvak.

    Mogyorós-mézes zabpelyhes falatkák csokival

    A világ egyik legegyszerűbb édessége, ami egyben a legnagyszerűbb is. A zabpelyhet és a mogyorót (allergia esetén más magfélét) összekeverjük. Ehhez mézet és tojást keverünk. Ebből a masszából a sütőpapírra kis halmocskákat teszünk sorban, majd az előmelegített sütőbe nagyjából 15 percig, 180 fokon megsütjük őket. Ezután a kész kis halmocskákat olvasztott csokiba forgatjuk. Hűtés után már ehető is. Természetesen az alapanyagok variálhatóak. Magok helyett adhatunk a keverékhez mazsolát is, valamint fehér csokival is bemárthatjuk a felületüket. Ezek a kis szárazsütemények főleg teához, kávéhoz lesznek nagyon finomak, vagyis tökéletes őszi és téli esti nassolni valók.

    Szólj hozzá