1. Fagyaszd le!
Talán a legfontosabb tudnivaló az ilyen esetekre, hogy a tojásfehérje lefagyasztható. Tehát, ha azonnal nem szeretnéd felhasználni, még akkor sem kell kidobnod, mert a mélyhűtőben nagyon jól fogja érezni magát addig, míg szükséged nem lesz rá.
Különösen jó hír, hogy a fagyasztott tojásfehérjét később ugyanolyan szép habbá lehet verni, mint a frisset. Tedd egy légmentesen záródó tálkába vagy tasakba. Ha egymás mellé többet teszel, írd rá, hogy hány darab tojásfehérje van a tasakban.
2. Rántotta
A reggelit máris megoldhatod maradék tojásfehérjéből! Furcsa, hogy a megszokott sárga szín nélkül készüljön a rántotta? Lehet, de sokkal egészségesebb!
A tojássárgája rengeteg koleszterint tartalmaz, viszont a fehérjénél ettől nem kell tartani. Magas fehérjetartalma miatt ráadásul még a fogyókúrába is beillesztheted.
3. Desszertek
Habcsók, Pavlova-torta, macaron, kelt tészták, madártej és még sorolhatnák, hány olyan sütemény létezik, amihez kifejezetten csak a tojások sárgája szükséges.
Ha neked maradt bőven, ne légy rest valamilyen isteni édességet készíteni belőlük!
4. Keverd tejszínhabhoz!
A tejszínből önmagában is szép, kemény habot verhetünk, de ha hozzácsurgatsz 1-2 tojásfehérjét, sokkal könyedebb, légiesebb lesz a hab.
5. Készíts belőle arcpakolást!
A tojásra ne csak ételként gondolj! A régi időkben a szépségápolás egyik alapvető hozzávalója volt, és most is igen jó szolgálatot tehet úgy a bőrödnek, mint a hajadnak!
A tojásfehérjét tartalmazó arcpakolások nagyon jól hidratálnak, felszívja a bőrről a felesleges zsírt és feszesíti a bőrt.