Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Megmaradt a krumplipüré? Ne dobd ki: Tippek a felhasználáshoz

Dátum: 2020-03-12 / Írta: Budai István / Látták: 251 /

Nem mindenki szereti a felmelegített krumplipürét. Tény, hogy ez az étel frissen fogyasztva a legfinomabb, de az is tény, hogy a maradékot senki sem szeretné kidobni csupán azért, mert már állt néhány órát. Ha erre a helyzetre keresel megoldást, akkor most megosztunk veled néhány tippet!




  • 1. Parmezános burgonyalepény

    Csak kevered össze a krumplipürét reszelt parmezánnal és percek alatt süsd ki egy serpenyőben! Különleges köret lehet egyszerű húsgolyó vagy sült hús mellé, de önmagában is tökéletes reggeli vagy akár tízórai válhat belőle.

    2. Csirkés krokett

    Ha van maradék csirke- vagy pulykahús is a hűtőben, gyorsan elkészítheted belőle a krumplipürés kroketteket! A hús tépkedd apróra és jól dolgozd össze a pürével. Formázd, majd süsd ki, de a fagyasztóban akár későbbre is elteheted.

    3. Vegetáriánus reggeli

    Keverd össze tojással és süsd ki! Ha vegán vagy, tojáshelyettesítővel készítsd el! Ropogós és finom, tápláló harapnivaló, hogy kellő energiával kezdhesd a napot.

    4. Burgonyás kenyér

    Nemcsak szendvicsekhez, de szaftos ételekhez is kitűnő a burgonyás kenyér, amit a legfinomabbra krumplipüréből készíthetsz el! Tojás, vaj, cukor, élesztő, liszt, olívaolaj, só kell hozzá.

    5. Gluténmentes piskóta tortához

    Krumplipüréből torta? Bizony, mégpedig olyan, amit aztán a gluténérzékenyek is megkóstolhatnak! A krumplipüré mennyiségével azonos mennyiségben használj lisztet a tésztához. Természetesen ez csak abban az esetben működőképes, ha a püréd natúr és nem használtál hozzá fűszereket!

    6. Gnocchi

    Melegítsd fel hozzá a maradék krumplipürét, majd passzírozd át, mert a gnocchi akkor jó, ha nem maradnak benne csomók! Pestóval, kéksajttal kombinálhatod!

    7. Leves

    A maradék krumplipürét még burgonyalevessé is átváltoztathatod! Az alaplével keverd össze, hogy csomómentes legyen és finom, krémes állagú levest kapsz.

    8. Burgonyagolyók

    Ennél talán nincs is egyszerűbb újrahasznosítása a krumplipürének! Formálj belőle golyókat, forgasd meg őket zsemlemorzsában, majd forró olajban süsd ki! Természetesen ezt a receptet is színesítheted, pl. zöldfűszereket vagy különböző sajtokat is beledolgozhatsz a pürébe, mielőtt kisütöd.

    Szólj hozzá