Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Létezik egészséges alternatíva a chips helyett: Készítsd el almából!

Dátum: 2019-12-06 / Írta: Budai István / Látták: 148 /

Ha az esti tévézést el sem tudod képzelni némi nassolás nélkül, akkor sem kell, hogy feltétlenül a hizlaló és egészségtelen rágcsálnivalók csapdájába keveredj! Finom és diéta barát nassolnivaló az almachips, ami megengedi, hogy szinte bármennyit fogyassz belőle, akár lefekvés előtt is.




  • Azonban az almachipset az üzletekben olyan kis csomagokban árulják, hogy mire elkezdenéd élvezni az ízét, már el is fogyott. Ugyanakkor az almához olcsón hozzájuthatsz, belőle pedig otthon, mindenféle extra felszerelés nélkül is tökéletes almachipset készíthetsz magadnak!

    Így készítsd el!

    1. A sütőt melegítsd elő 90 fokra.
    2. A rácsokat fedd be sütőpapírral és a sütő alsó és felső harmadában helyezd el.
    3. Keverj össze 4 bögre vizet és ½ bögre citromlevet egy kis tálban.
    4. Éles késsel szeletelj fel 2 almát. Olyan vékonyra vágd a szeleteket, amilyenre csak tudod! Kb. 3 mm vastagságúak legyenek. Ha szeretnéd, meg is hámozhatod az almát, de ezt nem muszáj megtenned.
    5. Áztasd be az almaszeleteket a citromos vízbe 30 percre. Ezután szűrd le őket és egy papírtörlő segítségével szárítsd meg a lehető legjobban.
    6. Az almaszeleteket egy rétegben helyezd el egymás mellett a sütőrácson.
    7. A sütő felső és alsó részére tedd be a két sütőrácsot. Hagyd bent az almaszeleteket 1 órán át, ezután vedd ki és forgasd meg őket, hogy a másik felük is sülni tudjon. Ezután adj nekik még 1 órát a sütőben. Ha puha, szaftos almachipset szeretnél, ennyi idő elég, azonban, ha a ropogósabbat kedveled, akár két órán át is bent hagyhatod.
    8. Kapcsold ki a sütőt, de a rácsokat ne vedd ki, csak hagyd résnyire nyitva a sütő ajtaját, hogy hűlni tudjon.
    9. Hagyd az almaszeleteket teljesen kihűlni, ez 1-2 órát vehet igénybe.
    10. Az elkészült almachipset légmentesen zárható tálban 1 hétig tarthatod el. Ha lefagyasztod, 1 hónapig őrzi meg minőségét.

    Szólj hozzá