Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kiadós egytálételek a karácsonyi maradékból

Dátum: 2019-12-27 / Írta: Budai István / Látták: 218 /

Szinte borítékolható, hogy a karácsonyi nagy sütés-főzés után nem marad üres a hűtőd még akkor sem, ha a vendégek pukkadásig ették magukat a főztöddel! Bőven lesz maradékod, de nem biztos, hogy még mindig fűlik a fogad azokhoz az ételekhez, amiket korábban feltálaltál. Újjávarázsolhatod őket és finom egytálételeket dobhatsz össze az ünnepi maradékból se perc alatt!




  • 1. Csirkés rakottas maradék csirkecombból

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg penne tészta
    2. 2-3 sült csirkecomb
    3. 2 dl tejszín
    4. 1 evőkanál olaj
    5. 10 dkg sajt
    6. bors

    Így készítsd el:

    – A tésztát kifőzzük, majd a forró olajon átforgatjuk és tűzálló tálba tesszük.
    – A maradék csirkecombokról leszedjük a húst és apró darabokra vágjuk.
    – Rászórjuk a tésztára, meglocsoljuk tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.
    – 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

    2. Rizssaláta maradék rizsből

    Hozzávalók:

    1. 2 bögre főtt rizs
    2. uborka
    3. kaliforniai paprika
    4. hagyma
    5. répa
    6. bazsalikom
    7. citrom
    8. olívaolaj
    9. bors

    Így készítsd el:

    – A zöldségeket felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, csorgatunk rá citromlevet és a rizshez keverjük.
    – Ha szeretnéd, tehetsz hozzá tonhalat vagy főtt tojást, illetve készíthetsz hozzá joghurtos-fűszeres öntetet.

    3. Zöldséges egytálétel maradék zöldségből és főtt krumpliból

    Hozzávalók:

    1. 2-3 főtt krumpli
    2. néhány kanálnyi párolt zöldség
    3. hagyma
    4. fél dl víz
    5. tejföl
    6. sajt
    7. csirkemell, ha van maradék

    Így készítsd el:

    – A hagymát üvegesre pirítjuk.
    – Ha maradt csirkemell, azt apróra vágva hozzáadjuk.
    – Felöntjük vízzel (vagy húsleves alaplével), majd tovább pároljuk.
    – Mikor a lé már majdnem elfőtt, hozzáadjuk a párolt zöldségeket.
    – A főtt krumplit akkor keverjük hozzá, mikor a lé már teljesen elfőtt, hogy szépen meg tudjon pirulni.
    – Tejföllel és sajttal tálaljuk.

    4. Pikáns húsos egytál maradék sültből

    Hozzávalók:

    1. 2 bögre apróra vágott sült hús
    2. 2 bögre koktélparadicsom
    3. 1,5 bögre paradicsomszósz
    4. 1 csípős paprika apróra vágva
    5. 1 vöröshagyma
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 3 evőkanál chili por
    8. 1 teáskanál kömény
    9. bors

    Így készítsd el:

    – Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a sült húst.
    – Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paprikát a paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát.
    – Ha megpirult, ráöntjük a paradicsomszószt és hozzáadjuk a köményt és a chili port.
    – Fedő alatt 20-25 percig főzzük. Díszítésként jalapenot vagy más csípős paprikát tehetünk mellé.

    5. Tojásos egytálétel maradék pörköltből, maradék krumplipüréből, maradék zöldséggel

    Hozzávalók:

    1. maradék pörkölt
    2. maradék krumplipüré
    3. maradék párolt zöldség
    4. 2-3 tojás felverve

    Így készítsd el:

    – Vajazzunk ki egy tűzálló tálat.
    – Kb. egy ujjnyi vastagon terítsük el benne a krumplipürét.
    – Öntsük rá a felvert tojást.
    – Borítsuk be a maradék apróra vágott pörkölttel és darabokra vágott főtt zöldségekkel.
    – Tegyük a sütőbe és addig süssük, míg a teteje szépen megpirul.

    Szólj hozzá