Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevés pénzből is lehet mennyei hétvégi ebéd! 5 tipp

Dátum: 2019-12-07 / Írta: Budai István / Látták: 829 /

Az, hogy az ebédet olcsón szeretnéd megúszni, nem jelenti, hogy rossz ízű ételt kell a családi asztalra tenned. A kevés pénzből főzött ételek is lehetnek finomak, sőt, annak is kell lenniük! Most adunk néhány tippet, hogy mit főzz, ha a családi költségvetés megkívánja a konyhában a spórolást!




  • 1. Burgonyaleves magyarosan

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg burgonya
    2. 20 dkg száraz füstölt kolbász
    3. 1,5 dl tejföl
    4. 5 dkg sárgarépa
    5. 5 dkg petrezselyem
    6. 1 fej vöröshagyma
    7. 2 babérlevél
    8. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    9. 2 evőkanál olaj
    10. bors

    Így készítsd el:

    – Az olajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát és a karikákra vágott kolbászt. Ha a hagyma már üveges, a kolbász pedig megpirult, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
    – Mehet bele a kockákra vágott burgonya, a feldarabolt petrezselyem és sárgarépa, a babérlevél, a só és a bors.
    – Felöntjük 1 liter vízzel.
    – Közepes lángon főzzük addig, míg a burgonya megpuhul.
    – Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt úgy, hogy a levesből annyit merünk a tejfölhöz, hogy átmelegítse, ezután öntjük az egészet a levesbe.
    – Adjunk neki még 5 percet.
    – Forrón tálaljuk, csípős paprikát is kínálhatunk hozzá.

    2. Brokkolis-sonkás tészta

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg penne tészta
    2. 1 dl natúr joghurt
    3. 10 dkg tömlős krémsajt
    4. 25 dkg brokkoli
    5. 2 nagy fej gomba
    6. 10 dkg sonka
    7. 15 dkg trappista sajt

    Így készítsd el:

    – Főzzük meg a tésztát.
    – Pároljuk meg a brokkolit
    – A sajtkrémet és a joghurtot keverjük össze.
    – A felszeletelt gombát és sonkát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a brokkolit.
    – Belekeverjük a joghurtos-sajtos szószt.
    – A tésztát leszűrjük és tálaláskor ráhalmozzuk a szószt. Ekkor szórjuk meg a reszelt trappista sajttal.

    3. Pirított csirkemáj

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemáj
    2. 1 nagy fej vöröshagyma
    3. 2 evőkanál olaj
    4. fűszerpaprika
    5. bors

    Így készítsd el:

    – A csirkemájat megtisztítjuk, kettévágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük.
    – A hagymát felkarikázzuk és az olajban üvegesre pároljuk.
    – Adunk hozzá egy csipet sót, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát és rögtön felöntjük 1 dl vízzel.
    – Beletesszük a májat, borssal fűszerezzük, majd fedő alatt hagyjuk főni 30 percen keresztül.
    – Mikor átfőtt, levesszük róla a fedőt és megpirítjuk a májat.

    4. Tepsiben sült csirke burgonyával

    Hozzávalók:

    1. 6 db csirke felsőcomb
    2. 2 evőkanál olaj
    3. 7 db burgonya
    4. 2 fej lilahagyma
    5. 2 sárgarépa
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 1 teáskanál fűszerpaprika
    8. bors

    Így készítsd el:

    – A csirkecombokat bedörzsöljük sóval és borssal.
    – A tepsit kikenjük az olajjal, beletesszük a combokat, köré pedig a karikákra vágott burgonyát.
    – Rászeleteljük a hagymát, fokhagymát, sárgarépát.
    – Egy kevés olajjal meglocsoljuk a húsok tetejét és megszórjuk fűszerpaprikával.
    – Alufóliával lefedve 200 fokon sütjük 50 percig, majd fólia nélkül még 15 percig.

    5. Zabpelyhes-étcsokis keksz

    Hozzávalók:

    1. 125 g zabpehely
    2. 10 dkg étcsokoládé
    3. tojás
    4. 10 dkg cukor
    5. 15 dkg liszt
    6. ⅕ teáskanál sütőpor
    7. 1 teáskanál vaníliaaroma (ízlés szerint)
    8. 125 g vaj

    Így készítsd el:

    – A vajat a cukorral habosra keverjük.
    – Az étcsokoládét fél centis darabokra vágjuk.
    – Valamennyi hozzávalót összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi méretű halmokat teszünk belőle.
    – Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.

    Szólj hozzá