Kekszes-vaníliás kávékrém sárgabarackkal
Roppant egyszerűen készíthetjük el ezt a rétegzett finomságot. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy sütés nélküli, csak keveréssel is elkészíthető vaníliás alapkrémport. Ebből az egyik adagot meghagyjuk vaníliásan, amíg a másik adagot tej helyett egy finom adag kávéval keverjük ki. A kétféle krémet rétegezve helyezzük el a sütőpapíron, és közé tejeskávéba áztatott kekszet vagy babapiskótát teszünk. A sütemény tetejét sárgabarackkal, vagy őszibarackbefőttel díszítjük. Ez a süti sütés nélkül fog összeállni a hűtőben frissítő finomsággá. Plusz tipp: ha automata kávéfőző van a birtokunkba hozzá, akkor ott egyedileg állíthatjuk a kávé típusokat. Vagyis a kekszhez már akkor készíthetünk egy kapucsínóalapot is.
Narancsos-kávés mascarpone csoda karamellöntettel
Az alap ebben az esetben is egy jó adag finom kávé. Ehhez itt főzés nélküli pudingot, és mascarponét keverünk olyan arányban, hogy az számunkra már megfelelő keménységű krémet adjon ki. A narancsos kávés mascarpone krémet piskótára halmozzuk egy üvegtálba, majd hanyagul leöntjük karamell öntettel. Az édességet kétféleképpen fogyaszthatjuk: ha keményre hagyjuk a krémet, sütemény formájában fog megszilárdulni. Ha puhábbra, akkor kelyhes finomságként fogyasztható. Tipp: a krém ne legyen annyira édes, hiszen a karamell kompenzálni fogja bőséggel. Díszíthetjük narancsokkal is.
Kávés-kókuszos tekercsek csokiöntettel és vaníliafagyival
Előre kész piskótalapokat áztatunk édes kávéba ebben az esetben. Ha megszikkadtak, a szimpla piskótatekercshez hasonlóan mascarponéval kevert kókuszkrémet simítunk rá, majd feltekerjük. Az így kapott roládot a hűtőben hagyjuk dermedni, majd kivéve hanyagul leöntjük olvasztott csokival – fontos hogy a csoki ne fedje páncélszerűen a roládot. Ha a csoki megszilárdult a hűtőben, szeleteljük majd vaníliafagyival tálaljuk.