Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így olvaszd ki a mirelit halat, sokkal jobb lesz az íze!

Dátum: 2021-07-12 / Írta: Budai István / Látták: /

Sokan alábecsülik a mirelit halat a frissel szemben, mondván, sokkal rosszabb az íze és az állaga is. Ideje eloszlatni az előítéleteket: a mirelit és a friss hal között az egyetlen különbség, hogy ez utóbbinak jóval rövidebb az eltarthatósági ideje. Ha neked nincsenek fenntartásaid a fagyasztott hallal szemben, de a kiolvasztás megfelelő módját még nem találtad meg, most több módszer is mutatunk, melyekkel nem teszel kárt sem a halhús ízében, sem az állagában!




  • 1. Vízben

    A legjobb módszer a mirelit hal kiolvasztására, ha egy tál langyos vízbe teszed. Ez felgyorsítja a folyamatot, hiszen a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő. Fontos, hogy a halat megtartsd az eredeti csomagolásában vagy te magad tedd légmentesen zárható nejlon tasakba. Kiolvasztás közben a halhús nem érintkezhet vízzel, erre nagyon figyelj! Egyrészt a kórokozók miatt, másrészt azért, mert a hal magába szívja a vizet és innentől kezdve elengedheted a finom halvacsora gondolatát. Ezzel a módszerrel a mirelit halat kb. fél óra alatt kiolvaszthatod.

    2. Hűtőben

    Ha valamiért ezzel a módszerrel jobban szimpatizálsz, csak annyit kell tenned, hogy egy nappal korábban kiveszed a fagyasztóból a mirelit halat. A hűtőben ugyanis tovább tart a kiolvadás, mint a langyos vízben. Legalább egy éjszakát hagyd a hűtőben, szintén az eredeti, légmentesen záródó csomagolásában. Következő nap készen áll majd arra, hogy elkészítsd.

    3. Fagyasztóból a serpenyőbe

    Ha egyáltalán nincs időd olvasztgatni a mirelit halat, a csomagolásában hagyd a konyhapulton 15 percig. Ez idő alatt nem fog teljsen kiolvadni, de már alkalmas lesz arra, hogy elkezd sütni. Vágd apró darabokra, tedd egy tepsibe, tégy mellé egy darab vajat és zöldségeket, majd told be a sütőbe. Az ilyen részben kiolvadt halat leveshez is használhatod. Fontos azonban megjegyezni, hogy mivel az olvadás nem ment végbe teljesen, számolnod kell vele, sülés, illetve főlés közben valamennyi víz még távozni fog a halhúsból.

    Szólj hozzá