A sok kárba veszett porcukor és tojásfehérje emléke talán benned is felrémlik minden decemberben, mikor készülsz nekiállni a mézeskalács készítésnek. “Csak az íróka jó legyen!” – fohászkodnál a sütés isteneihez, de erre semmi szükség nem lesz, ha végre sikerül megtalálnod a tökéletes íróka receptjét!
Íróka hozzávalói:
- 40 g tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1-2 csepp ecet vagy egy kiskanál citromlé
Így készítsd el:
Szitáld át a porcukrot.
A tojásfehérjéket verd habbá. Nem kell maximálisan keményre, csak annyira, hogy ne csússzon le a kanálról.
A porcukorhoz keverd hozzá a keményítőt, majd ezt add hozzá a tojásfehérjéhez. Tejfölszerű állagot kell kapnunk.
Végül keverjük el benne az ecetet vagy a citromlevet.
Habzsákba töltve díszíthetünk vele.