Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így készül a legfinomabb pizzaszósz

Dátum: 2020-02-13 / Írta: Budai István / Látták: 1077 /

A legmesteribben megalkotott pizzatészta sem ér semmit egy isteni szósz nélkül. Az olaszok értik a módját, de ne hidd, hogy csak ők képesek fantasztikus pizzaszószt készíteni!




  • A sűrű, gazdag, fűszeres szósz titka a megfelelő hozzávalókban rejlik, melyeket a következő receptből te is megismerhetsz! Bátran készíts belőle nagyobb mennyiséget, amit aztán nemcsak a pizzatésztára tehetsz, de felhasználhatsz akár mártogatósnak vagy húsételekhez szószként is!

    Hozzávalók 3 bögre szószhoz:

    1. 17 dkg passzírozott paradicsom (konzerv)
    2. 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv), felhasználás előtt kissé turmixold szét
    3. 2 evőkanál olívaolaj
    4. 1 gerezd fokhagyma összenyomva
    5. ¾ teáskanál só
    6. 1 teáskanál bazsalikom
    7. ½ teáskanál oregánó
    8. frissen őrölt bors
    9. ízlés szerint ½ evőkanál cukor

    Így készítsd el:

    – Az olívaolajat és a zúzott fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon 1-2 percig vagy addig párold, míg a fokhagyma puha és illatos lesz.
    – Add hozzá a darabolt paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, a sót, a cukrot, a bazsalikomot, az oregánót és a frissen őrölt borsot. Jól keverd össze.
    – Fedd le az edényt és várd meg, míg a szósz majdnem forrni kezd. Ekkor alacsony lángon főzd tovább legalább 15 és legfeljebb 30 percig. Közben elkészítheted a pizzatésztát.
    – Ezután húzd le a tűzről. Egy pizzára 3-4 evőkanálnyi szószt tegyél, mert ha ennél többet használsz, elázik a tészta.
    – Ha a szósz maradékát szeretnéd lefagyasztani, először teljesen hűtsd ki hűtőben, majd légmentesen zárható tasakban vagy tálban tedd a fagyasztóba. Ha újra fel akarod használni, tedd egy serpenyőbe és alacsony lángon melegítsd fel fedő alatt, állandó kevergetés közben.

    Szólj hozzá