Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így helyettesítheted egymással a fűszereket!

Dátum: 2017-11-20 / Írta: Budai István / Látták: 6300 /

Minden fűszernek megvan a maga jellegzetes íze, de nincs olyan gasztronómiai szabály, ami kimondaná, hogy nem helyettesíthetjük egyiket a másikkal. Próbálj ki valami újat az izgalom kedvéért vagy ha éppen kifogyott, amit a recept előír, adj másik fűszert az ételhez!




  • Bármilyen fűszerről is legyen szó, 1 teáskanál szárított fűszer 1 evőkanál friss fűszernek felel meg. Lássuk, milyen fűszert milyennel válthatunk fel!

    Bazsalikom: oregánó vagy kakukkfű

    Babérlevél: 1 babérlevelet helyettesíthetünk ¼ teáskanál őrölt babérlevéllel vagy ¼ teáskanál kakukkfűvel

    Metélőhagyma: zöldhagyma, vöröshagyma vagy póréhagyma

    Koriander: petrezselyem

    Kapor: egyenlő mennyiségű tárkonnyal válthatjuk fel

    Édeskömény: ánizs

    Olasz fűszerkeverék: bazsalikom, oregánó, rozmaring

    Majoranna: bazsalikom, kakukkfű

    Menta: bazsalikom, majoranna, rozmaring

    Oregánó: kakukkfű, bazsalikom

    Petrezselyem: turbolya, koriander

    Rozmaring: kakukkfű, tárkony

    Zsálya: csirkehús fűszerkeverék, majoranna, rozmaring

    Tárkony: turbolya, édeskömény, ánizsmag

    Kakukkfű: bazsalikom, majoranna, oregánó

    A friss fűszernövények teltebb ízt adnak az ételhez. Olyat válasszunk, ami ránézésre is friss, egészséges levelekkel. Mivel nem tarthatók el sokáig, csak annyit vegyünk, amennyire éppen szükségünk van.
    A friss fűszernövényeket 1-2 cm-es darabokra vágva nejlon tasakban tároljuk a hűtőben. A bazsalikomot ne hűtsük, mert megfeketedik.

    Szólj hozzá