Bármilyen fűszerről is legyen szó, 1 teáskanál szárított fűszer 1 evőkanál friss fűszernek felel meg. Lássuk, milyen fűszert milyennel válthatunk fel!
Bazsalikom: oregánó vagy kakukkfű
Babérlevél: 1 babérlevelet helyettesíthetünk ¼ teáskanál őrölt babérlevéllel vagy ¼ teáskanál kakukkfűvel
Metélőhagyma: zöldhagyma, vöröshagyma vagy póréhagyma
Koriander: petrezselyem
Kapor: egyenlő mennyiségű tárkonnyal válthatjuk fel
Édeskömény: ánizs
Olasz fűszerkeverék: bazsalikom, oregánó, rozmaring
Majoranna: bazsalikom, kakukkfű
Menta: bazsalikom, majoranna, rozmaring
Oregánó: kakukkfű, bazsalikom
Petrezselyem: turbolya, koriander
Rozmaring: kakukkfű, tárkony
Zsálya: csirkehús fűszerkeverék, majoranna, rozmaring
Tárkony: turbolya, édeskömény, ánizsmag
Kakukkfű: bazsalikom, majoranna, oregánó
A friss fűszernövények teltebb ízt adnak az ételhez. Olyat válasszunk, ami ránézésre is friss, egészséges levelekkel. Mivel nem tarthatók el sokáig, csak annyit vegyünk, amennyire éppen szükségünk van.
A friss fűszernövényeket 1-2 cm-es darabokra vágva nejlon tasakban tároljuk a hűtőben. A bazsalikomot ne hűtsük, mert megfeketedik.