Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így használatod a rozmaringot!

Dátum: 2018-03-27 / Írta: Budai István / Látták: 1276 /

A hagyományos és a modern konyhának is az egyik legnépszerűbb fűszernövénye. Erős
illattal és ízzel rendelkezik, ami könnyen kiérződik bármilyen ételből.




  • Szárított formában egész évben megvásárolhatjuk az üzletekben, de érdemes megpróbálkozni a kiskertben vagy a konyhaablakban történő nevelésével is. Hogy mi mindenre használható?

    Rozmaringos olaj salátákhoz, tésztákhoz

    Készítéséhez használhatunk szárított rozmaringot, de még jobb, ha a friss fűszernövényt szedünk le, mosunk meg és szárítunk meg hozzá. Tenyerünkkel dörzsöljük meg a rozmaring szárat, hogy még több aromát engedjen ki magából.

    A rozmaring szárakat tegyük egy sterilizált, légmentesen lezárható üvegbe. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat vagy napraforgóolajat, de ne forrósítsuk fel túlzottan. Öntsük a meleg olajat az üvegben lévő rozmaringra.

    Figyeljünk, hogy az olaj teljesen ellepje a fűszernövényt! Fedjük le, 2 hétig tárolhatjuk hűtőben. Felhasználás előtt vegyük ki a rozmaringot az olajból.

    Desszertekhez

    Egy teáskanál szárított rozmaringot adhatunk a házilag készített jégkrémhez, fagyihoz. Igazán különleges, pikáns ízt kölcsönözhetünk vele az édességeknek.

    Burgonyával

    A rozmaring és a burgonya kéz a kézben járnak. Akár pürésítjük, akár főzzük vagy sütjük, a burgonyához

    egyértelműen a rozmaring a legjobb fűszernövény.

    Italokhoz is

    Megbolondíthatjuk vele a limonádét, de kiváló alkoholos italokba is, mint a gin, a vodka vagy a koktélok.

    Szólj hozzá