Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így csökkentheted bármilyen étel kalóriatartalmát!

Dátum: 2017-04-20 / Írta: Budai István / Látták: 1680 /

A bevitt kalóriákat csökkenteni részét képezi a sikeres fogyásnak. Ha rendszeresen főzöl, de nem szívesen eszel eleve kalóriacsökkentett élelmiszereket, netán a családod tiltakozik ellenük, trükkökkel is lefaraghatod a zsírpárnákat növelő kalóriákat a jól megszokott receptjeidből!




  • Egészséges alternatíváját készítheted el a kedvenc ételeidnek, mert a kalóriák igenis számítanak. Ha ügyesen csinálod, senki nem fogja észrevenni, hogy egészségesen csaltál a főzésben!

    Csökkentsd a cukor mennyiségét!

    Ha a sütiről nem is tudsz lemondani, legalább a felhasznált cukor mennyiségét csökkentsd, mégpedig harmadával! Ettől sem a desszert íze, sem az állaga nem fog változni, de sokkal egészségesebb lesz.

    Feleannyi zsiradék

    A vajat vagy olajat előíró receptekben használj fele mennyiségű zsiradékot vagy még kevesebbet. Ha megteheted, akkor teljesen hagyd el a zsiradékot! Ha sütés helyett párolsz, egyetlen ételből akár 200 kalóriát is lefaraghatsz!

    Zöldséget darálthús helyett!

    Nagyon finomra vágott zöldséggel helyettesítheted a receptekben a darált hús egy részét. Így sokkal egészségesebb lesz a spagetti szósz és a fasírt is. Legközelebb a darált hús ¼-ét váltsd ki pl. 1 bögre finomra aprított cukkinivel!

    Használj zsírszegény hozzávalókat!

    A teljesen zsírmentes diéta nem javasolt, de ha zsírszegény salátaöntetet, tejfölt vagy tejet használsz, jó sok kalóriával kevesebbet fog tartalmazni az elkészített ételed!

    Kevesebb sajtot!

    Ha egy ételhez 1 bögre sajtra van szükség, ne használj többet az előírt mennyiség felénél!

    Tejföl helyett görög joghurt

    Nagyban hasonlít az ízük és az állaguk. Öntetekhez és süteményekhez éppen ezért bátran helyettesítheted a több kalóriát tartalmazó tejfölt az egészségesebb és diétásabb görög joghurttal.

    Vágd le a zsíros részeket!

    A húson lévő zsír az egészségtelen zsiradékok közé tartozik. A csirkéről is szedd le a bőrét, így a zsír- és kalóriatartalmát is csökkentheted az elkészített ételnek. Szárazon, zsíros részek nélkül használd fel a húst, így maximális tápanyagtartalomhoz juthatsz hozzá minimális kalóriabevitel mellett. A zsírban bővelkedő feldolgozott húskészítményeket kerüld!

    Szólj hozzá