Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A hét bloggere: Illéskrisz

Dátum: 2015-01-19 / Írta: Detti / Látták: 3891 /

1. Kérlek mutatkozz be pár szóban.

Hogy ki vagyok én? Egy legszebb korát élő háziasszony, két gyermekes anyuka, szerető társ és a konyhában egy roppant lelkiismeretes szakácsnő. Érden élek a kis családommal és pár négylábú kedvenccel egy kertes családi házban. Pesti lányként születtem, de a sorsom pár éve Érdre hozott. Nagyon szeretek itt élni, és sikerült hamar megszokni a kevésbé nyüzsgő életformáját.

2. Mióta vezetsz blogot és mi motivált abban, hogy belevágj?

Lassan 4 éve már, hogy elindult a blogom. Hogy elindítsak egy saját blogot, nagymértékben az motivált, hogy egyre jobban megszerettem a sütést és főzést. Ahogy nézelődtem az interneten receptek után kutatva, beléptem egy számomra olyan csodás világba, ami azonnal rabul ejtett. A szép, színes ételfotók nézegetése és a receptek gyűjtögetése totálisan lenyűgözött, és azt vettem észre, hogy egyre több időt töltök eme foglalatossággal. Irigykedve nézegettem és olvasgattam ezeket az oldalakat, és mondhatom, hogy megtetszett nekem ez a szféra. Jó volt újra és újra visszatérni egy-egy bloghoz, kipróbálni  a receptjeit és otthon besöpörni velük az elismerő dicséreteket. Valahogy így indult el az én karrierem, ebben az érdekes gasztro világban.

3. “Egy jó háziasszony ha szórakozni és elbűvölni akar belép a konyhájába…” olvasható a blogodon az idézet. Te nem csak a családodat bűvölöd el, hanem az olvasóidat is a gyönyörű képeiddel. Az ételfotózás egy másik szakma. Tanultad vagy magad igyekeztél elsajátítani a fortélyait?

Igen, a mottóm az az én hitvallásom. Ha belépek a konyhámba, akkor úgy érzem, hogy otthon vagyok. Nekem nem nyűg a főzés, és nem kell megerőszakolnom magamat egy-egy finom étel elkészítéséért. Egyszerűen imádok sütni-főzni, vendégeket fogadni és egyszerűen: “enni adni”… Megnyugtat és kikapcsol. Véleményem szerint egy étel csak úgy lesz igazán finom és ízletes, ha a szakács belefőzi a szívét és a lelkét is. A fotóimmal pedig nem csak megmutatom az elkészült ételeket, hanem próbálok velük inspirációt és motivációt adni. Legyen kedve az olvasónak elkészíteni és megkóstolni a képen szereplő ételeket. Azt hiszem, ez sok esetben sikerült is. A fotózást nem tanultam, hanem magam éreztem rá az ízére. Megtanultam a magam módján fényképezni, kialakítani egy rám, igen jellemző stílust. A régimódi eszközök, csipkék, az ósdi korok tárgyai egy letűnt kort idéznek, a mai rohanó világban. Lassan megtanultam a fényekkel, a tárgyakkal játszani, jól beállításokat készíteni, hogy a képek “eladhatóak” legyenek.

4. Kiket varázsolsz el az ételeiddel? Hány főre főzöl általában?

A családomnak főzök javarészt, de természetesen a barátok is élvezik néha a főztömet. Négy emberre főzök minden nap.

5. Ha választanod kellene, hogy készíts egy finom desszertet vagy főzzél egy finom főfogást, melyiket választanád és miért éppen azt?

Desszert vagy főfogás? Mindegy. Bármikor, bármelyiket. Nem tudok választani, szerintem a legjobb válasz erre: Mindkettőt…

6. Melyik az az étel, amit bármikor meg tudnál enni – mondhatni kedvenc- , és melyik az, amit semmi pénzért nem kóstolnál meg?

Sok kedvenc étel van, amit szeretek, de talán a szívem csücske a Vadas marha és a Pacal.

Amit nem kóstolnék meg, az a Szalontüdő és a Körömpörkölt.

7. A kedvenc receptedet nyilván többször készítetted már. Megmutatnád az olvasóknak is?

pacal

https://illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/2014/06/pacalporkolt.html   Pacalpörkölt Forever….

8. Elkészítesz olyan ételeket is (akár a családod kedvéért), amiket Te magad nem szeretsz?

Mivel az a két étel, amit én nem szeretek, azokat a családom sem, így azokat valószínűleg soha nem fogom otthon elkészíteni…

9. Honnan szoktál ihletet meríteni? Van kedvenc szakács, könyv, műsor esetleg vagy elég egy illat és egy forma, ami inspirálóan hat rád egy-egy étel elkészítésekor?

Vannak kedvenc receptes lapjaim, szakácsaim, műsoraim, amit nyomon követek és  tőlük vagy általuk kapok kedvet vagy inspirációt egy-egy étel elkészítéséhez. Viszont nagy kísérletező vagyok, néha megálmodok egy ízt, egy kombinációt, amit aztán létrehozok, megalkotok. Nagy kísérletező vagyok a kelt tészták világában.

10. Ha nem a konyhában sertepertélsz, hogyan kapcsolódsz ki? Van esetleg (más) hobbid?

Ha nem a konyhában alkotok, akkor szívesen időzöm a hobby szobában. Szeretek kreatív dolgokkal foglalkozni, mint a varrás, a gyöngyfűzés, kötés vagy a decupage ragasztás. De imádom az állatokat, a természetet, a növényeket és a lakberendezést.

11. Biztosan Te is követtél el hibákat kezdő konyhatündérként. Ha 3 tanácsot mondhatnál az akkori énednek, mik lennének azok? (Akár sok fiatal háziasszonynak is hasznos lehet.)

Eleinte én is sokat botladoztam a konyhában, sőt van, hogy a mai korszakban is néha nem úgy sikerül valami, ahogy én megálmodtam. Három fontos dolog van, amit a konyhában érdemes betartani:

– Sose kezdj el úgy sütni-főzni, hogy “nincs semmi kedvem hozzá”, mert akkor biztos, hogy

nem fog sikerülni…

– Legyél bátor és maximalista, mert Te is meg tudod csinálni!

– Mindig csak egy dologra koncentrálj, mert a kapkodásnak sosincs jó vége!

Tetszett? Irány a blog! 

Szólj hozzá