Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halrudak háromféle mártogatóssal

Dátum: 2017-10-17 / Írta: Budai István / Látták: 1796 /

Hétköznapi vacsora villámgyorsan!




  • Mézes mustáros mártogatós

    Hozzávalók:

    1. 100g tejföl
    2. 3 ek mustár
    3. 2 ek méz
    4. só és bors

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy nagyobb edényben összekeverjük.

    Fokhagymás citromos mártogatós

    Hozzávalók:

    1. 1 pohár tejföl (vagy joghurt)
    2. 1 ek majonéz (elhagyható)
    3. 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
    4. 1/2 lime leve esetleg kevés reszelt héja (vagy citrom)
    5. petrezselyem aprítva (esetleg kapor, tárkony, korianderlevél)
    6. bors vagy citrombors durvára őrölve
    7. ízlés szerint só és bors

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy nagyobb edényben összekeverjük.

    Avokádókrém

    Hozzávalók:

    1. 2 szép nagy avokádó
    2. 2 gerezd fokhagyma
    3. 2 szál friss petrezselyem
    4. 2 ek majonéz
    5. só és bors
    6. 2 csepp olívaolaj

    Elkészítése:

    Az avokádót kimagozzuk, felkockázzuk, majd a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba tesszük és jól összedolgozzuk.

     

     

    Szólj hozzá