Mézes mustáros mártogatós
Hozzávalók:
- 100g tejföl
- 3 ek mustár
- 2 ek méz
- só és bors
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagyobb edényben összekeverjük.
Fokhagymás citromos mártogatós
Hozzávalók:
- 1 pohár tejföl (vagy joghurt)
- 1 ek majonéz (elhagyható)
- 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
- 1/2 lime leve esetleg kevés reszelt héja (vagy citrom)
- petrezselyem aprítva (esetleg kapor, tárkony, korianderlevél)
- bors vagy citrombors durvára őrölve
- ízlés szerint só és bors
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagyobb edényben összekeverjük.
Avokádókrém
Hozzávalók:
- 2 szép nagy avokádó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss petrezselyem
- 2 ek majonéz
- só és bors
- 2 csepp olívaolaj
Elkészítése:
Az avokádót kimagozzuk, felkockázzuk, majd a többi hozzávalóval együtt késes aprítóba tesszük és jól összedolgozzuk.