Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frissítő tippek a nehezen induló reggelekhez

Dátum: 2014-05-08 / Írta: dietamegoldasok.hu / Látták: 2298 /

A reggelek sokunknak gondot okoznak, fáradtak és sokszor kialvatlanak vagyunk. A túlhajtott életmódunk miatt nem mindig indulnak gördülékenyen a reggelek, de néhány apró trükkel könnyebbé tehetjük az ébredést.

Állítsuk az ébresztőnket pár perccel korábbra, mint ahogyan ébrednünk kell. Így még van egy kis időnk lustálkodni, nyújtózni. Nyissuk ki az ablakot! A friss levegő jót tesz és élénkítő hatása is van.

Zuhanyozzunk le langyos vízben. Használjunk élénkítő illatú tusfürdőt, ez is elősegíti, hogy könnyebben induljon a reggel. Az arcunkat akár hideg vízzel is megmoshatjuk, főleg ha úgy érezzük, alig bírjuk nyitva tartani a szemeinket.

A zene is jót tesz. Kapcsoljuk be a CD-lejátszót és indítsuk a reggelt a kedvenc dalainkkal. Amíg készül a reggeli és a kávé, nem az ásítozással töltjük majd az időt, hiszen akaratlanul is a zenére figyelünk.

A kávé nem feltétlenül van ránk élénkítő hatással, leginkább a reggeli rutinjaink közé tartozik a kávéfogyasztás. Igyunk meg egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, vagy frissen facsart gyümölcslevet, ezek is frissítő hatással vannak a szervezetünkre.

A reggeli is nagyon fontos! Fogyasszunk rostokban gazdag finomságokat. Müzlit, zabpelyhet, gyümölcsöt, joghurtot is választhatunk reggelire, mindegyik finom és laktat. Ha nem üres a gyomrunk frissebbek is vagyunk. Ráadásul ha már reggel elkezdjük feltölteni a vitaminkészleteinket kevésbé leszünk fáradékonyak a nap folyamán.

Amennyiben lehetőségünk van rá a reggelinket elfogyasztatjuk a teraszon, vagy a kertben is, hiszen sokkal üdítőbb hatású a jó levegőn ücsörögni, mint bent a lakásban.

Figyeljünk oda rá, hogy időben legyünk. Kerüljük el a reggeli rohanást, mert az csak plusz stresszt jelent. A reggeli rohanás során hajlamosak vagyunk elfelejteni dolgokat, főleg álmosan. Eleinte nem könnyű megszokni, de érdemes mindig egy kicsivel korábbi időpontra állítani az ébresztőt, hogy elkerüljük a kapkodást, így nyugodtabbak lesznek a reggeleink.

Ha van rá módunk sétáljunk. Nem kell minden nap autóval mennünk dolgozni. A sétálás is élénkítő hatású, hiszen felpezsdíti a vérkeringésünket, sőt még az alakunknak is jót teszünk vele.

A fenti tippek kipróbálásával könnyebbé tehetjük a reggeleinket. Máris jobban érezzük majd magunkat, ha nem indul olyan nehezen a nap!

Szólj hozzá

Ajánlott cikkek